Dato:
11. december 2023

Hotelmøbler doneres til Ukraine

Interiør sendes til Ukraine

En stor del af møblementet fra 32 dobbeltværelser blev sent fredag eftermiddag læsset på en lastbil for at tage kurs mod Ukraine.

"Jeg er så glad for at kunne hjælpe på den her måde", siger vores ukrainske kokkeelev Irina Vorobiova. Irina er bindeled mellem os og hjælpeorganisationen Klub Ukraina.

Irina, har selv familie i Ukraine, bl.a. en fætter som ufrivilligt er havnet i det russisk besatte område, "det er meget vanskeligt" fortæller Irina.

Det er anden gang vi donerer interiør til Ukraine

I december sidste år sendte vi et læs madrasser til Ukraine. De var blevet tilovers, fordi de var for smalle til de nye senge, vi fik på nogle af de 191 værelser sidste år.

Tidligere donation endte i Bakhmut

Sidste år endte donationen i Bakhmut, der ligger i det østlige Ukraine og er meget hårdt ramt af krigen.

Byen havde i 2020 ca. 73.000 indbyggere, og kom efter Ruslands invasion i Ukraine til at udgøre en del af frontlinjen. Bakhmut har siden været genstand for nogle af krigens mest indædte kampe og er stort set ødelagt.

Denne gang stammer møblerne fra en hel fløj af hotellet, der skal renoveres, og her er det både senge, madrasser og diverse møbler, der er blevet tilovers.

Vi ved endnu ikke, hvor i Ukraine møblerne ender, det er op til nødhjælpsorganisationen i Ukraine, men når møblerne er på den endelige destination, får vi både besked og dokumentation for, at de er kommet godt frem. 

 

Læs flere nyheder fra VINGSTED

Vil du have seneste nyt fra VINGSTED?

Så skriv dig herunder og få nyheder, invitationer til events og mulighed for at spare penge på udvalgte arrangementer på VINGSTED.