Gin af gamle rester
Nu kan du få "omtanke" på flaske.
På hylderne i VINGSTEDs bar kan du nu finde en gin, der er produceret på alkoholrester.
Når du er gæst hos os, skal det være nemt og sjovt at agere med omtanke for miljøet.
Derfor har VINGSTEDs restaurantchef Knud Pagh lavet en aftale med virksomheden REST Destilleri.
Spirituskoncept med nutidens værdier
Destilleriets profil passer godt ind i det, vi gerne vil her på VINGSTED hotel & konferencecenter.
REST Destilleri har en mission om at skabe spiritus ud af restprodukter, og visionen er at udvikle fremtidens spirituskoncept med nutidens værdier. Restprodukterne destilleres og bliver til kvalitetsspiritus.
Fejlslagen produktion bliver til nydelse
Restprodukterne kan f.eks. komme fra et bryggeri, hvor en palle med øl er udgået på datoen, eller et parti øl eller spiritus, der er endt som det, man kalder fejlslagen. Det kan også være åbnede, men ikke tømte fustager fra sommerens mange festivaler.
At forvandle et restprodukt til kvalitet synes vi er sejt. Det er i VINGSTEDs ånd.
VINGSTED leverer ikke selv alkoholrester til REST
Indtil videre er vi kun med på den sidste del af dette innovative alternativ til spiritusproduktion.
REST Destilleri er en af vores spændende leverandører og vi serverer deres kvalitets gin - men vi leverer ikke selv rester til destilleriet REST. I al fald ikke endnu.
Restaurantchef Knud Pagh er gået i tænkeboks for at finde ud af, om VINGSTED kan bidrage til den del af den "grønne" produktion af gin.
Det er bl.a. et spørgsmål, om vi selv har slatter nok, til at det giver mening at transportere slatterne til REST destilleri i Aarhus. Der er f.eks. et CO2 regnskab at tage hensyn til.
SKÅL og SKÅN miljøet
Vi har mange vine, og skulle der mod forventning blive vine tilovers, ryger indholdet indtil videre i vores madlavning. Rødvinen kommer i sovsen, hvidvin og champagne bliver brugt til f.eks. at dampe fisk.
SKÅL og SKÅN miljøet!