Dato:
24. august 2023

Dit værelse føles som en lysning i skoven

 

Kender du det – du er på kursus eller konference, du bliver fyldt op med ny inspiration og nye mennesker, så fyldt at det eneste du trænger til, er en pause?

Derfor skal dit værelse være et sted, hvor dine sanser få ro, dit helle, hvor hjernen kan slappe af, det skal være som at træde ind i en rolig lysning i skoven.

Det er tankerne bag renoveringen af 31 værelser på VINGSTED hotel & konferencecenter, som bl.a. indretningsdesigner Lisbeth Schonert fra Third.space står bag.

Rolig grøn får pulsen ned

Netop ideen om en lysning i skoven har inspireret til det rolige farvevalg, hvor især en lys nordisk, lidt støvet grøn har fået en fremtrædende funktion.

Indenfor farvepsykologi er grøn kendt som farven, der beroliger. Måske har du været til eksamen, hvor den venlige censor har lagt en grøn dug på bordet i håb om, at den kan dulme nerverne.

Seng med wauw-effekt

Lisbeth Schonert forklarer videre, at sengene på et hotelværelse er det essentielle, du skal tænke ”Wauw, en dejlig seng” lige, når du træder ind.

I de nyrenoverede værelser er sengene f.eks. 7 – 10 cm højere end normalt. Det giver en skøn følelse af luksus at komme lidt højere op i en god bred seng.

Sengegavlene er et helt kapitel for sig. De sidder fast på væggen og er et multimøbel, hvor sengebordene kan sættes fast flere steder. Det skaber fleksibilitet, så sengene både kan stå som en dobbeltseng og som to enkeltsenge med sengeborde imellem.

Designerens favorit

Indretningsdesigneren er selv meget glad for detaljen med den horisontale egetræsplade, der glider i øjenhøjde langs væggen og fører dig ind i rummet. Hun forklarer, at den får værelset til at hænge sammen. Selv om der både er et fjernsyn og et spejl på væggen, skaber egetræspladen ro og sammenhæng, og det lyse egetræ passer godt til VINGSTED, det signalerer en respekt og samhørighed med den smukke natur, VINGSTED hotel & konferencecenter er omgivet af.

Netop det lyse egetræ går igen i hele huset, og fungerer som en rød tråd, så du som gæst ikke er i tvivl om, at du stadig er på VINGSTED hotel & konferencecenter, når du bevæger dig rundt på centerets 22.987 kvm.

Gennemtænkte detaljer

En anden detalje er det åbne garderobeskab, der ikke har nogen skabslåge. Det giver er et hurtigt overblik, så du slipper for at være nået ned ad hotelgangen og pludselig tænke; fik jeg åbnet skabet, fik jeg det hele med, er der noget jeg har glemt.

For at sikre en behagelig akustik og et højt hygiejneniveau er der valgt et moderne vinylgulv med et naturtro træprint.

Badeværelset har også fået en rolig neutral tone i tone farve, her får du fornemmelsen af gå lidt ud i kanten af lysningen i skoven, ud hvor der er en anelse mere skygge.  Farverne forstærker den private, trygge følelse og de lækre fliser giver et mere luksuriøst udtryk end en malet væg.

Glasdøren ved bruseren kan foldes ind, så du ikke føler dig klemt, når du bruger toilettet.

Renoveringen er færdig i første halvdel af 2024

Vi synes, det nye værelsesdesign er lykkedes med at give en fornemmelsen af at ligge i det høje græs i en lysning i skoven, mærke roen, rense hjernen og blive ladet op til næste dag.

Med renoveringen kommer VINGSTED hotel & konferencecenter op på 191 værelser. Renoveringen af de 31 værelser vil være færdig i første halvdel af 2024 – vi glæder os så meget til at byde dig velkommen!

 

Læs flere nyheder fra VINGSTED

Vil du have seneste nyt fra VINGSTED?

Så skriv dig herunder og få nyheder, invitationer til events og mulighed for at spare penge på udvalgte arrangementer på VINGSTED.