Dato:
12. september 2023

Streetfood-univers skaber stemning

Europaller, langborde og mad der laves på stedet.

Duft maden der tilberedes på stedet og mød for en gangs skyld kokkene, der er trådt ud af hotelkøkkenet og er i aktion for øjnene af dig. Følg med og se hvordan råvarerne behandles, lad processen pirre dine sult.

Gå rund i hallen og lad dine sanserne absorbere de mange indtryk fra forskellige boder, inden mundvandet tvinger dig til at tage stilling og pege det ud, du vil spise.

Fest i en stemning af et rigtigt streetfoodmarked er et hit - og det forstår vi godt

Sammenlignet med en traditionel fest med hvid dug og en tjener, der kommer med fadene, er et streetfoodarrangement mere afslappet, der bliver øjeblikkeligt skabt en atmosfære, hvor det er helt naturligt at mingle.

Som gæst skal du rundt og se, hvad de forskellige boder tilbyder, der opstår naturligt samtaler og anbefalinger gæsterne imellem, du får en anledning til at orientere dig i alle hjørner af selskabet. Det er uformelt og festligt på samme tid, og så er det ok at spise lidt med fingrene.

Mad har altid knyttet mennesker sammen, et streetfoodmarked gør det i særdeleshed. Streetfoodmarkeder er blevet nutidens forsamlingshuse, det er der, vi mødes med andre og får kulinariske oplevelser. Det er en ramme, hvor det sociale liv og fællesskabet opstår.

Kvalitet

Streetfood er meget mere end en ordinær hotdog med ristede løg.

Ordet streetfood klingede måske endda oprindeligt lidt at lav fødevaresikkerhed og et lemfældigt momsregnskab. Sådan er det langt fra længere.

Tværtimod har det udviklet sig til ordnede forhold og en særdeles høj standart af både råvarer og innovativ madkunst. Er du sulten nok, kan du på et godt streetfoodmarked spise dig en tur rundt om jorden eller opleve et nyt spændende mix af forskellige madkulturer.

De store streetfoodmarkeder har for længst erfaret, at kunderne søger kvalitet, der er ekstraordinær, de søger en eksotisk oplevelse og de søger nytænkning.

Streetfood kan med andre ord godt være eksklusivt samtidig med, at det er totalt afslappet og uformelt.

Historien

Der har altid eksisteret gademad – i oldtidens Rom og Athen blev der solgt små stegte fisk på gaden. I Asien er der ligeledes en lang tradition for streetfood, vi kender det bl.a. fra kinesiske nattemarkeder.

I New York blev streetfood for alvor genopfundet under finanskrisen i 2007.  Dengang gik den amerikanske byggebranchen i stå, og de små foodtrucks, der stod på byggepladser, kom billigt til salg. Samtidig lukkede mange af byens restauranter og højt uddannede kokke blev arbejdsløse. Løsningen for mange arbejdsløse kokke blev netop disse foodtrucks, som dermed rykkede fra byggepladserne og ude på gaderne, med skift af både lokalitet og personale blev kvaliteten af streetfood højnet betragteligt.

Danmarks første rigtige store streetfoodmarked åbnede på Papirøen i 2014. Siden har langt de fleste provinsbyer fået deres lokale streetfoodmarked. Danmark er p.t. hjemsted for Nordens største streetfoodmarked Reffen på Refshaleøen i København.

Streetfood i VINGSTED

Vi forvandler vores haller til et streetfood-univers, hvor de store sale kommer til sin ret med plads til stribevis af små spændende madboder, hver med sin helt egen specialitet og maden er selvfølgelig af høj kvalitet helt ned i detaljen.

Naturligvis kan vi også lave en bod á la den gode gamle pølsevogn, hvor du kan få en ristet med det hele, og kvaliteten kan spores helt ned til de ristede løg, der er hjemmelavede fra bunden.

Streetfood kan som nævnt godt være eksklusivt samtidig med, at det er afslappet og uformelt.

I VINGSTED kan du kan opleve et streetfood-univers udendørs eller indendørs, vi tager både hensyn til dine ønsker og årstiden.

Alt afhængig af om dit arrangement er inde eller ude glæder vi os til at skabet streetfood univers for 400 – 1600 mennesker.

 

Læs flere nyheder fra VINGSTED

Vil du have seneste nyt fra VINGSTED?

Så skriv dig herunder og få nyheder, invitationer til events og mulighed for at spare penge på udvalgte arrangementer på VINGSTED.