Stop madspild - lav knækbrød
Har du rugbrød tilovers?
Rugbrød, der akkurat er lidt for tørt til at servere, men for godt til at smide ud.
Det har vi ofte her på VINGSTED hotel & konferencecenter. Men i stedet for at smide det ud, laver vi blandt andet knækbrød af det.
Det er nemt og lækkert.
At stoppe madspild er noget, vi er fælles om, derfor deler vi gerne opskriften.
Vi fryser rugbrødsresterne ned, indtil vi har ca 15 kg. - men hos os er det jo stordrift, derfor har vi skaleret opskriften ned til en mere familievenlig målestok.
”Stop madspilds knækbrød”
400 g rugbrød
3 dl forskellige kerner
2,5 dl vand
1 dl olie
Flagesalt til drys
Blend rugbrødet i en blender eller brug hænderne til at lave smulder.
Bland rugbrødskrummerne sammen med kerner, olie og vand.
På et stykke bagepapir ruller du dejen ud i en tykkelse på 2-3 mm.
Skær den udrullede dej ud i passende størrelser og drys med flagesalt.
Bag det i ca. 20 min. ved 180 - 200 grader.