Dato:
06. februar 2024

Sammen har vi reduceret mængden af plastik-vandflasker med 85%

Drop plastik-vandflaskerne

Tidligere drak vores gæster her på VINGSTED hotel & konferencecenter tilsammen vand fra ca. 80.000 plastik-vandflasker om året.

Det har vi lavet om på.

Når en enkelt liter vand på plastikflaske belaster CO2 regnskabet lige så meget som en kørt kilometer i en benzindrevet bil, er det et oplagt sted at sætte ind med ændringer.

Ud med plastik-vandflasker - ind med drikkevandsstationer

Fra midten af august 2023 fik du som gæst mulighed for at tappe bl.a. vand direkte fra fem drikkevandsstationer fordelt rundt om i hotel- og konferenceområdet.

Vi opfordrede samtidig vores gæster til at bruge deres drikkeglas mere end én gang, det er også af hensyn til miljøet. Hold nu op hvor har vores gæster taget godt imod initiativet.

Nu er det tid til at sige tak for hjælpen!

Reduktion på 85%

I løbet af det halve år er forbruget af plastik-vandflasker på VINGSTED hotel & konferencecenter reduceret med hele 85%

Argumentet; hvis du bare skal gøre én eneste nem ting for klimaet her og nu, så drop plastik-vandflaskerne, er blevet mødt med velvilje og handlekraft.

Drikkevandsstationerne har både almindeligt drikkevand, vand med brus, en hane med rabarbersaft og en med hyldeblomstsaft.

Vælger du postevand er det 900 gange mere miljøvenligt end flaskevand, det har Hovedstadsområdets forsyningsselskab regnet sig frem til.

Plastik kan være 500 år om at forgå

Vi ville gerne afskaffe alle vand-plastikflaskerne på VINGSTED hotel & konferencecenter helt på én gang, men de sidste 15 % kræver en ekstra indsats, - vi øver os i at nudge vores gæster.

”Vi er nået langt på blot 6 måneder, men at få fjernet de sidste 15 % kræver ekstra kreativitet. Vi har Danmarks største eventafdeling indenfor konferenceudbyderne, det betyder, at vi ofte har gæster i gang med udendørs aktiviteter på vores ca. 18 hektar, og netop i dén situation skal der tænkes virkelig kreativt for at få gæsterne til at droppe plastik-vandflasken, men vi arbejder på det” forsikrer restaurantchef Knud Pagh, som selvfølgelig ikke ønsker, at du som gæst skal tørste.

Selv om vi i Danmark har gode returflaskesystemer og genbruger plastik, er der alligevel plastikflasker som ender i naturen.

Forskere er ikke helt enige om, hvor længe en plastikflaske er om at forgå i naturen, det kommer an på bl.a. mængden af sollys og typen af plastik, men der kan gå op til 500 år og måske mere. Noget af det bliver til mikroplast, som kan ende i vores drikkevand og fødevarer.

 

Læs flere nyheder fra VINGSTED

Vil du have seneste nyt fra VINGSTED?

Så skriv dig herunder og få nyheder, invitationer til events og mulighed for at spare penge på udvalgte arrangementer på VINGSTED.