Opskrift på VINGSTEDs æblegløgg uden alkohol
Opskrift på VINGSTEDs æblegløgg uden alkohol.
Gik du glip af vores alkoholfrie æblegløgg på kundedagen den 16. november?
Fortvivl ikke, her finder du opskriften, så du kan lave din egen essens til gløgg - gode oplevelser må nemlig gerne deles.
VINGSTED hotel & konferencecenters chefkok Klaus Drangsfeldt har brugt økologisk æblejuice fra gårdbutikken Bølleæbler, men andre typer æblejuice kan også bruges.
Smagen af denne gløgg er lidt friskere end den traditionelle røde gløgg, og så kan alle drikke med, da den er uden alkohol. Hvis du vil have lidt procenter i glasset, harmonerer den fint sammen med f.eks. rom.
Følger du målene fra opskriften på essensen, passer det med, at du til sidst blander essensen med 1 liter æblejuice, som du varmer forsigtigt op.
Essens til æblegløgg
Æblejuice 2 dl
Appelsinjuice 0,6 dl
Saft fra citron ½
Frisk ingefær 1 ½ skive
Sukker 20 g
Anis 1 ¼ stk.
Kardemomme 2 kapsler
Vaniljestang ½
Kog det hele op og voilà, så har du en portion essens, klar til at blande i 1 liter æblejuice, som du forsigtigt varmer op.