Dato:
18. juli 2023

Drop plastik-vandflaskerne

Hvis du bare skal gøre én eneste nem ting for klimaet her og nu, så drop plastik-vandflaskerne. Postevand er 900 gange mere miljøvenligt end flaskevand, det har Hovedstadsområdets forsyningsselskab regnet sig frem til.

1 l. flaskevand belaster klimaet lige så meget som 1 km i bil

En enkelt liter flaskevand belaster CO2 regnskabet lige så meget som en kørt kilometer i en benzindrevet bil. Vi får transporteret vand, der er tappet i Sverige og Nordjylland. Det køres på lager og distribueres videre til os.

Hidtil har vores gæster tilsammen drukket vand fra ca. 70.000 plastikflasker om året – og det er altså alene hos os her på VINGSTED hotel & konferencecenter. Det er ikke godt for miljøet, derfor laver vi om på det.

Ud med plastikflaskerne - ind med drikkevandsstationer

Fra midten af august har du mulighed for at tappe bl.a. vand direkte fra fem drikkevandsstationer fordelt rundt om i hotel- og konferenceområdet. Vi går all in med fokus på at passe på miljøet, derfor be'r vi dig om at bruge dit drikkeglas flere gange.

Plastik kan være 500 år om at forgå

Som en ekstra bonus betyder drikkevandsstationerne også, at vores gæster skærer ned på forbruget af plastik. Selv om vi i Danmark har gode returflaskesystemer og genbruger plastik, er der alligevel plastikflasker som ender i naturen.

Forskere er ikke helt enige om, hvor længe en plastikflaske er om at forgå i naturen, det kommer an på bl.a. mængden af sollys og typen af plastik, men der kan gå op til 500 år og måske mere. Noget af det bliver til mikroplast, som kan ende i vores drikkevand og fødevarer.

Gør lidt for miljøet

I gennemsnit drikker hver eneste dansker 20,3 liter flaskevand om året. Hvis du fremover drikker vand af et glas, når du besøger os i VINGSTED, er du med til at gøre en forskel.

Kilder: Danmarks Statistik, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Bryggeriforeningen.

 

Læs flere nyheder fra VINGSTED

Vil du have seneste nyt fra VINGSTED?

Så skriv dig herunder og få nyheder, invitationer til events og mulighed for at spare penge på udvalgte arrangementer på VINGSTED.