icon

GRATIS og uforpligtende rundvisning
Se vores faciliteter inden du booker - send en mail til salg- og marketingchef Brian Runge med "Unikke rammer" i emnefeltet.

br@vingsted.dk
+45 75 86 55 33
Følg os på facebook
Se vores profil film
Vingstedcentret Logo
* skal udfyldes

Interesseområder

Download
Her kan du bladre i det brochuremateriale, som er interessant for netop dit arrangement...
Send os en forespørgsel
Hvis du har spørgsmål til os er du altid velkommen til at kontakte os...
Restauranten
Vores restaurant er kendt for et virkelig godt køkken som alle vores gæster nyder godt af...
Nyheder
Her kan du se sidste nyt, som sker i og omkring Vingsted...
Billeder: 1 af 2

Historie
Vingsted i historisk perspektiv

Vingsted er oprettet i den lille landsby Vingsted tæt ved Vejle.

Går vi tilbage i tiden er navnet Vingsted opstået af åens krumning og åen har haft betydning for den senere opståede Vingsted mølle.

I år 1900 startede man på gymnastikopvisninger, som oprindeligt foregik i Grejsdalen. Til disse arrangementer deltog 4-5.000 deltagere.
En vildfarende kugle fra skydebanen satte en stopper for opvisningerne så det i mange år blev afholdt forskellige steder i Amtet.

I år 1935 købte Vejle Amts Skyttegymnastik og IF et område på 8-10 tdr. land til 1000 kr. pr. tdr. land og inklusiv planering og dræning beløb udgifterne sig til i alt kr. 17.000,-.

Man etablerede et friluftsbad, stadion, estrade, atletik, skydeanlæg samt vandrehjem. De samlede udgifter med bebyggelse blev kr. 75.000,-, hvoraf en del af arbejdet blev udført som nødhjælpsarbejde (langtidsledige under krisen i 30erne). Ved indvielsen den 28. juni 1936 fik virksomheden navnet Vingsted Stadion.

Under 2. verdenskrig blev området benyttet af tyskerne, bl. a. havde de oprettet et stort amfiteater (biograf) på estraden ved svømmebassinet.
Efter krigen blev der etableret flygtningelejr og i begyndelsen af 50erne var bygningsmassen totalt nedslidt.

I 1958 byggede frivillige en idrætshal, det var i øvrigt den anden idrætshal i Vejle amt.

I 1970 blev den Selvejende Institution Vingsted dannet, og ejerskabet gik fra DDSG&I, Vejle Amt over til moderforeningen De Danske Skytte, Gymnastik og Idrætsforeninger, fra 1992 DGI.

I 1973 og 1974 blev centret udvidet med 94 værelser, hal 2, svømmehal, undervisningslokaler og nye spisefaciliteter.  Den 21. maj 1974 indviede hendes majestæt Dronning Margrethe og Prins Henrik Vingstedcentret, som landscenter med ordene, "For vækst af alle gode kræfter i dette land, indvier jeg hermed dette center".

I 1980'erne blev centret udvidet med auditorium, flere undervisningslokaler, 32 nye værelser og en forøgelse af spisekapaciteten. Desuden blev der bygget nye indendørs skydebaner.

I 1994 blev der bygget ny restaurant, i 2000 Centersalen, flere mødelokaler og 30 nye værelser.

I dag er Vingsted et moderne 4-stjernet kursus- og konferencecenter samt 3-stjernet hotel. Den centrale placering gør stedet yderst velegnet til møder og konferencer, hvor mennesker samles fra nær og fjern. Med solide rødder i den danske folkeidræt gennem de tætte relationer til DGI og DDS, er stedet og atmosfæren helt enestående.

I år 2011 blev et nyt værelsesafsnit med 28 værelser indviet, så centret samlet er oppe på 191 værelser og 618 sengepladser og samme år blev  restauranten udvidet til det dobbelte, så den nu kan rumme min. 400 gæster.
Centret har i dag en samlet bygningsmasse på 22.987 m2, hvor lejrafsnittet er medregnet og areal mæssigt 18 hektarer land eller 33 tønder land svarende til 182.985 m2.

 

Møder & Konferencer
4 stjerner
Vingsted er et professionelt 4-stjernet konferencecenter inkl. hotel beliggende i den smukke Vejle Ådal.
Hotel & Overnatning
3 stjerner
Vingsted er et 3-stjernet hotel, indrettet med moderne og lyse værelser, samt alle tænkelige og nødvendige faciliteter.
Fester & Events
TIMEOUT aktivt pausekoncept
Få mere ud af mødet eller kurset og prøv en af vores mange spændende pauseaktiviteter, der giver ny energi blandt deltagerne.

Smiley logoVingsted - hotel & konferencecenter
Vingsted Skovvej 2 :: 7182 Bredsten :: Tel. 7586 5533 :: info@vingsted.dk :: CVR 29 15 95 13

Forbehold for ændringer og trykfejl.

Medlem af Horesta :: Fødevarestyrrelsens Elite Smiley :: inspiring DENMARK

 

zipline_logo.pngGreen KeygodAdgang_logo_b.jpgInspiring Denmark logo facebook_icon meeting_vejle.png

linkedin_icon

konference.dkDanske Konferencecentre

 

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookies- og persondatapolitik

OKAY